Skip to main content

Kürd  Tarihçilerinin  Meçhul Askeri: Muhammed Ali Awni  Sûrekî (Sîverekli)(1)

Muhammed Ali Awni  için  “Kürd  tarihçilerinin   Meçhul  Askeri”   tanımını    ilk  kullanan   Prof. Dr.  Kemal Mazhar   Ahmedtir.    Onlarca   yıl  önde   Kemal Mazhar’ın  Kürd  tarihçileri üzerine  yazdığı   kitapta  bu tanımlama   dikkatimi  çekmiş ve  hep  aklımda   kaldı.

 

Muhammed Ali  Kimdir?

 

CASTRO ÖLMÜŞ KİME NE

 

Fidel Casto'nun ölumu dolayisiyla yuzlerce yorum ve paylaşım okudum. Ezici çoğunluğu  eski solculardan gelmesi ise bana bayağı gülünç geldi. Özel olarak ise geçmişte  Sovyetlerin kuyrukcusu durumunda olan çevrelerin çok heyecanlı  paylaşımları   daha gülünç geldi.

Yahu dün sizler değilmiydiniz Esad, Saddam, Humeyni, Hayla Selasi, Nejibullah ve daha aklıma gelmeyen bir çoğunun anti emperayalist olduğunu söyleyenler ?

Melle Mustafa'nin emperyalizm usage  oldugu söyleyenler

 kimlerdi ?

FİDEL KASTRO’DA ÖLDÜ!!!

Ben  şahsen   eşitlikçi,   sosyal adaletin hakim olduğu,  Kürdistan’da  var olan tüm  etnik  ve dinsel yapılarına  eşit  bir şekilde   yaklaşım gösterildiği   Bağımsız, Birleşik ve   Özgür   bir  Kürdistan’ın taraftarı olarak    Kürdlerin  ulusal  çıkarlarına yaklaşım temelinde   devletleri ve   kişileri  değerlendiriyorum.  En  son doktorum  rontgenimi çekerken "kalbimin  solda  olduğunu"  söyledi..   Kalbi   "sağda olan"  çok küçük bir azınlık.

Kürdistan Davası, İhanet ve Yenilgi

Kürdistan Davası, İhanet ve Yenilgi

                                                                                                                        Brahim Ziravav

“Eğer yenilmişsek, yapmamız gereken tek şey, baştan başlamaktır”(Engels)

Kürdistan Resim Sanatının Meşhul Askeri: MAMOSTE BEDİH BABACAN

Kuzey Kürdistan’da   Mamoste Bedih Babacan hakkında   tek bir makale bulamadım. Doğu ve Batı Kürdistan’da   durum Kuzey Kürdistan’dan farklı değildir. Mamoste   Bedih Babacan     aslen Güney Kürdistanlı olmasına   rağmen,   Kürd sanat ve edebiyatına   büyük hizmetler sunmasına rağmen son yıllara kadar   unutulmuştu.

 

FERİT UZUN ve ÖLÜLERİMİZİ ANMAK!

Yakınlarımızı, arkadaşlarımızı, dostlarımızı kaybettikten sonra arkalarından yazı yazmak bana zor gelir. Anmamakta olmuyor. Anılarını yad etmemek olmuyor.

Biz Kürdler acayip bir milletiz. Elinoğlu/kızından çok farklıyız. Onlar doğum tarihlerini kutlar ama biz Kürdler ölülerimizi anarız. Derin bir çelişkidir bu.

Bu durum millet olarak yaşamımızın bir parçası olagelmiş. Tarihimizin sayfalarını kurcaladığımız da bırakın yıl, ay, gün, saat, saniyesi bile ya bireysel, ya toplu katliamlara uğramış bir milletiz.