Skip to main content
okuma zamanı
dakika
okunmuş

Bağımsız Kurdistan Başka Bir Bahara mı Kaldı?

Thu, 09/29/2016 - 19:48
1 comment

Barzani-Abadi Görüşmesinin Perde Arkasi

Sayın Mesud Barzani bu gün Bir heyetle Irak Başbakanı ile Hewlêr-Bağadat arasında yaşanılan sorunlara çözüm bulmak için Bağdat’ ta gitti. Sayın Barzani-Abadi görüşmesinin ana gündemi, Petrol, Gaz ve Ekonmik kriz olmasına rağmen heyette, Kurdistan Maliye Bakanı ve Petrolumuzu Bağdat’ tan bağımsız İhraç edersek Kurdistan’ daki ekonomik sorunları bir kaç ayda çözeriz diyen Petrol Bakanı Aşti Hawrami yok.

Sbeiy haber ajansı yayınladığı bir yazıda; ABD ve İngiltere Bağdat büyük elçileri Abadi-Barzani görüşme zemini sağlamak için 3 aydan beri taraflar arasında arabulucuk yaptığını belirtiyor. Ayni kaynak Irak Başbakanının Sayın Mesud Barzani ile görüşmek için iki şartının olduğunu bunları kabul etmesi durumunda görüşeceğini bilmiş. Şartlarından biri ‘’ Bağımsız Kurdistan ‘’ propağasından vazgeçmesi diğeri ise diğer partilerin temsilcilerinin de heyette yer alması. Sbeiy haber ajansı Barzani’ nin Abadi’ nin şartlarını kabul etttiğini; Abadi’ nin görüşmelerden bir gün önce basına verdiği demeci örnek gösteriyor.

 

Irak başbakanı Abadi görüşmelerden bir gün önce yaptığı açıklamada ‘’ Kurdistan Bölgesinin Irak’ tan ayrılma niyetlerinin olmadığı ‘’ şeklinde demeç vermişti.

Sayın Barzani, Abadi ile yaptığı görüşmelerin içeriğine dair yaptığı açıklamada ‘’ Abadiye destek amaçlı olduğu, Abadi ile görüşmelerin iyi geçtiği, Bağdat ve Hewler arasındaki görüşmelerin iyi niyet çerçevesinde çözülmesi gerekir, Sayın Abadi ile Petrol ve Gaz Yasası, Ekonomik Kriz ..vs sorunların çözülmesi konusunda anlaştık ve görüşmelerimiz devam edecek’’ dedi.

Abadi de yaptığı açıklamada ‘’ Petrol satişlarının şefaf olmadığı, Kurdistan Petrollerinin şeffaf olması ve bu konuda doğru bilgilerin verilmesinin gerektini ‘’ söyledi.

Sayın Barzani-Abadi görüşmesinde  çok konuşulan Referandum ve Kurdistan’ ın Bağımsızlığı...vs konular gündeme gelmedi. Gerek görüşmede ve gerekse basın  açıklamsında Sadece Irak bayrağının olması, Kurdistan bayrağının olmaması dikkat çekiciydi.

 

Rojhat Badikî

Yeni Yorum yaz

The comment language code.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Category