Skip to main content

Hırsız hırsızdır, kolay kolay mesleğinden vazgeçmez!

Çiya Artos- 
İki çeşit hırsız vardır
1.    Yoksul olduğundan yaşamak için çalar
2.    Hırsızlığı meslek edinmiştir. İhtiyacı olmadığı halde çalar.
Türkiye sömürgeci devletini ilğilendiren ikinci şıktır. Sadece çalmayla yetinmez. Çapul yapar ve sonra ateşe verir. Yol keser adam soyar. Hırsızlık için girdiği evde namusa el atar. Tarihleri boyunca yaptıkları şey budur. 

Yalancılar Meydanı - Çiya Artos

Eskiden her köyün, ,ilçenin veya şehir mahalesinin bir veya birçok yalancısı vardı. Yalancının mesleği yalan üretmektir. Halkı inandıracak yalanlar bulma uğraşındaydılar. Ancak halk bu yalancıların çoğuna inamıyordu. Eylenmek için inanıyormuş gibi rol yapıyorlardı.Birde yalancılara gaz verenler vardı ki, yalancıları durdurmak artık mümkün değildi. Her yerin bir palavra meydanı var. Örneğin Dersim’in “Palavra Meydanı” ünlüdür. Stockholm’da (İsveç) yaşayan Kürtler Stockholm meydanına, “Palavra Meydanı” diyorlar.

NATO’nun ana görev Kürtlerin ulusal mücadelesini bastırmak mıdır?

Çiya Artos - NATO’nun 3-4 Aralık tarihlerinde Londra’da yapılacak ve NATO’nun 70. Kuruluş yılınında kutlanacağı zirveden önce, Rusya’nın artan tehditlerine karşılık, Baltık ülkeleri ve Polonya için hazırlanan „Savunma Planı’na“ Türkiye’nin onay vermeyeceği ortaya çıkınca, ittifak içinde gerilim kaynağı oldu. Türkiye’nin engeli, YPG’nin NATO üyesi Türkiye‘nin için bir tehdit olarak tanımlanan „Türkiye Savunma Planı“ belgesinin yayınlanmasına, ABD ve 8 müttefik ülkenin izin vermemesi üzerine aldı.