Skip to main content

Tampon Bölge ve İdlib sorunu

Çiya Artos - ABD ve Koalisyon güçleri Suriye’de Esad rejimine son verebilselerdi, Irak’ta olduğu gibi Kürtlerle Araplar arasından federal bir sistem kurmaları mümkündü. Suriye’nin Ruslarca desteklenmesi ve Esadın ayakta kalması bunu engeledi. Şimdi ABD ve Batılılar Suriye konusunda bir çıkmazdadırlar. Ne ÖSO ABD ve Batılıların istediği biçimde bir muhalif güç olabildi nede Esad rejimi düştü. Rusya’nın yardımıyla Esad rejimi, ÖSO - ve islamcı güçlere karşı avantajlı durumua geçti.

Kürtler diplomasi ve lobi faaliyetlerine ağırlık vermeli

Çiya Artos - Kürtler hep kahramanalık yaparak devlet kuramazlar. Yeryüzünde Kürtler kadar savaşkan ve yiğit milletler azdır. Fakat bu devlet kurmaya yetmiyor.
Geçen hafta Salih Müslim ANF’ye verdiği demeçte: “Efrîn (Afrin)’e ilişkin yeterli bir diplomasi yürüttüğümüzü söyleyemeyiz. Bu anlamda öz eleştirimizi veriyoruz. Diplomasi ve siyasi anlamda daha iyi bir çalışma yürütebilseydik, öngörülü ve hazırlıklı olabilseydik belki daha iyi şeyler yapabilirdik” dedi. 

TARİHİ BİR DÖNEMEÇ VE BİZLERİN TUTUMU NE OLMALIDIR

Hesenê Dersimî - Ülkemizin güney batı bölümü yeniden sömürgeci Türk devletinin tehditleri ve işgal girişimi ile karşı karşıya bulunmaktadır.Böylesi dönemler dostun ve düşmanın,ulusal sorumluluk ve ulusal bilinç boyutunun test edilip açığa çıktığı dönemlerdir.Düşmanın ve dostun ellerindeki bütün kartları kullanarak yaşanan gelişmelere taraf olduğu sürecin ademi çıplaklık dönemidir.Kimsenin takiye yapıp kendini gizleyemeyeceği gerçek niyetlerin dışa vuracağı süreçin ta kendisidir.