Skip to main content

Vikileaks : İslam Devleti- IŞID’ ın Gerçek Şefi Erdoğan’ dır.

Wikileaks Sitesi Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İslam Devleti-IŞID arasındaki gizli ilişkilere dair yayınladığı belgelerde, Ebu Bekir El Bağdadi’ nin IŞID gerçek şefi olmadığı Erdoğan’ ın IŞID gerçek şefi olduğunu belirti. Yayınlanan Wikileaks belgelerinde, Kurdistan bölgesine yapılan ziyaretlerin nedenlerini de açıkladı.

 

İşgal Güçlere Dayanarak Devlet Olunmaz!

 

Irak ve Kürdistan’ın Güneyi’ndeki Türk askerlerinin varlığı nedeniyle yaşanan gerilim yeni bir boyut kazandı. Musul eski Valisi ve Haşdi Vatani (Ninova Muhafızları) Komutanı Esil Nuceyfi hakkında TC devleti ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle Irak Yüksek Mahkemesi tarafından tutuklama kararı çıkarıldı. Şu an aranmaktadır.

Bilindiği üzere IŞİD terör örgütünü kendi eliyle Musul’a girmesine yol açan Esil Nuceyfi 2015 yılında Irak Parlamentosu’nun onayıyla Musul valilik görevinden alındı.

Kurd Politik Dünyasında Ulusal Bilinç Yoksunluğu

 … Rojhat Badikî ...‘’ Kurd, Şii ve Sunii’ ler arasında ikiye bölünmüşler, çünkü Kurdler Netewe-ulus bilinçleri yok ulus değiller belki birbirinin karşıtı-zıddı küçük gruplardırlar.  Ne istediklerini bilmiyorlar, ulusal ve vatan gibi bir hedef ve ulusal stratejileri yok’’…’

 

… ‘’ Şu gerçeklerin Kurd'ler tarafından açık ve net bir şekilde bilinmesi lazım ;

 

  1. Bu savaş bitmeyecek, savaşın şekil ve yöntemi değişecek.

 

  1. Kurd’ lerin Savaş yöntem ve amacının değişmesi gerekir.

 

 

Kerkuk Saldırısında Westa Resul Türkiye’ yi İşaret Ediyor...!

Kerkuk Cephesı Komutanı: Kerkuk’ e saldıran IŞID teröristleri askeri ve Lojistik alanlarda eğitilmiş özel güçler olup sayıları 100-120 civarindaydı belli ki ‘’ Destê Îklîmî Têda bu ’’ ( Güney Kurdistan’ lı güçler iklimi kelimesini genellikle Türkiye ve İran için Kullanıyorlar ‘’

KOSRET  RESUL  ALİ’NİN   KERKÜK AÇIKLAMASI

YNK  Genel sekreterinin  1. Yardımcısı   Kosret Resul  Ali  yaptığı  açıklama da  “Daiş  tüm  cephelerde    yenilgi  almış   Kerkük’e   karşı  giriştiği  bu  saldırılarla    Musul üzerindeki  baskıyı   azaltmak  istiyor.   Daiş’ın  ilerlemesine  asla  izin vermeyeceğimize  dair   Kerkük  halkına   söz veriyoruz.  Şerefli  Kerkük  halkı da  Daiş’ın  şehirlerini  kirletmesine  izin vermeyecektir.”  dedi..

 

Askeri Zafer, Pazarlık Masasının Zaferi ile Bütünleşmedikçe, Zafer Olarak Adlandırılamaz.

Dûn NRT TV tartışma programını izledim. NRT bağımsız bir tv kanalıdır. Bir çok bağımsız aydın araştırmacıların makale ve görüşlerini düzenli bir şekilde izliyorum, Kuzey Kurdistani facebook sayfalarına yansıtılan görüş ve düşünceler ile Güney Kurdistan bağımsız aydın-yazar- araştırmacı analistler farklı dünyada yaşadıkları anlaşılıyor. 

TRAFİK POLİSLERİNE İHTİYACIM YOK!

Roma devlet adamı Çiçero’nun bir sözü vardır. “Tarihi iyi okuyamayanlar karşımızda da hep çocuk kalacaklardır!”

Yolunu şaşırmış birkaç eski yol arkadaşım çocuk kalmayı yaşam edinmiş olduklarını ibretle gözemliyorum.

Savrulmuşlar sağa-sola. Kimlik erezyonuna uğramışlar. Ne yeni bir kimlik edinebiliyorlar, ne de eski kimliklerini terkedebiliyorlar. Uçlar arasında bir yılan gibi kıvrılıp duruyorlar.