Skip to main content

Neçirvan Barzani : İran’ ın Güvenliğini Tehdit Eden Yıkıcı Akımlara Karşı Duracağız.

*Kurdistan Bölge Hükümeti Tahran Dışilişkiler temsilcilerden Abdullah Salih İran resmi haber ajansi İrna” ya yaptığı açıklamada, Kurdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani Kurdistan Bölgesi Güvenlik Komitesi ile yaptığı toplantıda ‘’ İran’ ın Güvenliğini tehdit eden hiç bir Hiç grup, Parti yada kişilere izin vermeyeceklerini, Kurdistan Bölge Hükümeti İran’ ın ulusal güvenliğini tehdit eden yıkıcılara karşı mücadele edeceğini söyledi. 24. 08. 16

PYD/YPG BAĞIMSIZLIK SAVAŞI VERİYOR

Ahmet Zeki Okçuoğlu

Suriye iç savaşından sonra bu iki organizasyon aktif olarak sahneye çıktığında, bazı Kürt çevreleri onunla ilgili şu üç iddiada bulundu: PKK’nin Suriye şubesi; Esad güdümlü; Kürtlerin devlet kurmasına karşı.

Her üç iddia da başlangıçta yerindeydi. Çoğu kişi gibi ben de bu kanaati paylaşıyordum. Ancak dediğim gibi “başlangıçta…”

Zira İslam Devlet’nin (IŞİD) Koban’a saldırısı PYD/YPG için dönüm noktası oldu.

Heseke Savaşı; Kurd, Rusya ve Amerika Arasında Yeni Bir Sürecin Başlangıcıdır.

Suriye’ deki kriz günden güne daha da ağırlaşıp derinleşiyor. Bazı siyesi gözlemciler Heseke savaşı; Suriye ve YPG-Suriye Demokratik Güçleri arasında yeni bir savaş cephesini açtığını vurguluyorlar. Siyasi-Politik uzmanlar bu süreci bir kaç senaryo ile durum tespiti yapıyorlar.

Heseke Savaşı; Kurd, Rusya ve Amerika Arasında Yeni Bir Sürecin Başlangıcıdır.

Suriye’ deki kriz günden güne daha da ağırlaşıp derinleşiyor. Bazı siyesi gözlemciler Heseke savaşı; Suriye ve YPG-Suriye Demokratik Güçleri arasında yeni bir savaş cephesini açtığını vurguluyorlar. Siyasi-Politik uzmanlar bu süreci bir kaç senaryo ile durum tespiti yapıyorlar.

Elizabeth Trudeau: Amerika, YPG’ e Verdiği Sözlere Bağlı Kalacaktır

ABD Dışişleri bakanlığı Sözcülerinden Bayan Elizabeth Trudeau yaptığı basın açıklamasında ABD’ nin YPG’ yi terk mi etti sözlerine verdiği cevapta ‘’ Amerika, YPG’ ye verdiği sözlere bağlı kalacak bundan dolayı YPG’ ninde Amerika’ ya verdiği sözlere bağlı kalması gerekir ‘’ dedi.

Bir gazetecinin YPG’ nin verdiği söz nedir sorusuna da ‘’ Fırat’ ın batısını kontrol altına alan güçler buradan çekilmeli, buranın yönetim ve güvenliğini bölgede yaşayanlara devretmelidir. ‘’ çeklinde cevap verdi.

Rojhat Badiki

M. Barzani’ nın Ankara Ziyareti ve Cerablus İşgali

Türk Devletinin Dilok-Antep’ te Kurd Düğününde uzaktan kumanda ile Katliam yaptığı sırada, eğittiği ÖSO-paramiliter güçler Güney-Batı Kurdistan’ a müdahele etmesi için Antep-Karkaşta bekletiliyordu. Türk Devleti kucağında büyüttüğü IŞID’ ı Dilok Katliamının sorumlusu ilan edilerek Güney-Batı Kurdistan topraklarının birleştirilmesini engellemek amacı ile Cerablus’ a doğru işgal hareketini başlattı.

MAM CELAL’I ANLAMAK!

 

MAM CELAL’I ANLAMAK!

 

Aso Zagrosi

 

Mam Celal’dan söz etmek ve anmak onu anlamak değildir. 71 yıl boyunca kesintisiz Kürdistan Ulusal Kurtuluş mücadele içinde oldu.

Bir ya da iki yıl boyunca aktif mücadele içinde olanların bir ömür boyu anılarını bitirmediği bir ülke de her halde Mam Celal yaşadıklarını anlatsaydı asırlara yayardı.

 

BRAHÎM  XANÊ DELO(1874-1921)

BRAHÎM  XANÊ DELO

(1874-1921)

 

Kesayetî navdar û  şoreşgerê Kürd, Brahîm Xanî, kurê Saleh Xan, kurê Emîn, kurê Ebdulla, sala 1874 li gundê Heyerekelî, nêzîkî li bajêrê Kifrî, weke zarokê binemaleka cotyar û şoreşger li ser eşîra Delo hate dinê. Di temenîya  zarokî de li ba melayê wî gundî xwend şarezayî li ser zimanên farsî û erebî peyda kir. Brahîm Xanê Delo , kesekî  xwudaperest,  Quranxwend û rewşt bilind, suwarîyekî baş û dilêr û mêvanhez bû.

 

Bir fotograf’ın düşündürdükleri

Bir fotograf önümde duruyor.....

Ben bu fotografa  pek  yabancı  deĝilim... Onlarca yıldan beri ben de bir çok Kürd gibi onu tanıyorum..

Bundan   27 yıl önce, yani  1979 yılında  kanlı  Eyetullahlar  rejiminin  sivil, silahsız ve savunmasız onlarca Kürdü kurşuna  dizdiĝi  sahneyi   dünyaya  taşıyan   fotoraftan  söz ediyorum.. Daha  önceleri  bizler   Kürdlere  yapılan baskıları, katliamları ve  kısacası  soykırımı   birilerine  anlatmak için  hazırladıĝımız dosyalara bu fotografıda  koyuyorduk...